Alkuruoka
Borssikeitto
Pääruoka
Kuhaa Mannerheimin tapaan
Jälkiruoka
Leivos Café Afrika ja Romanovin mansikat sekä kahvi
Juomina Mannerheimin suosikkijuomia.
Hinta (ilman juomia ja saunaa) 46,50 €/henkilö (vähintään 6 henkilöä, aikuisia) Hinta sisältää aluemaksun.
Ruokailun lomassa kerrotaan Mannerheimin ruoka-, juoma- ja pöytätavoista. Ateriakokonaisuuteen kuuluu tutustuminen Marskin Majan historiaan. Aterian kesto n. kaksi tuntia, museoon tutustuminen n. puoli tuntia. Ennen ateriaa tai sen jälkeen mahdollisuus saunoa Marskin saunassa.
Tietoa ateriakokonaisuuteen kuuluvista ruoista:
Borssi on alun perin ukrainalainen keitto, mutta sitä on syöty iät ajat myös Venäjällä. Venäjän vuosinaan Mannerheim ihastui venäläisen keittiön herkkuihin ja borssikeitto oli yksi hänen suosikeistaan.
Pääruokana marsalkka Mannerheimin suosikkikalaa kuhaa.
Mannerheim toimi kahvilanpitäjänä Hangossa 1920-30 lukujen taitteessa. Kahvila oli perustettu 1900-luvun alussa ja nimenä oli Café Afrika. Mannerheimin aikana nimi muutettiin Neljän Tuulen Tuvaksi.
Kahvilan alkuvuosilta on peräisin kahvilan nimikkoleivos Cafe Afrika. Leivosta tarjoiltiin kahvilassa myös Mannerheimin aikana.
Venäläiselle Romanovin aatelissuvulle on omistettu useita ruokia, yksi niistä on mansikkaherkku Romanovin mansikat, jotka meillä tarjoillaan leivoksen kanssa.